Cipősdoboznyi ajándék
Közélet

Cipősdoboznyi ajándék

Ne dobják ki a felesleges játékokat vagy könyveket! Egy doboznyi ajándék boldogabbá teheti egy-egy nehéz sorsú gyermek karácsonyát. A halasi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál idén is meghirdették az úgynevezett cipősdoboz akciót. Az adományokat december közepéig várják.

Mivel közelednek az év végi ünnepek egyre többen érzik úgy, hogy segíteni szeretnének a rászorulókon, így lassacskán gyűlnek az adományok a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál. A tavalyi debütálás után idén is meghirdették az úgynevezett cipősdoboz akciót, amivel sok gyereknek szeretnének örömet szerezni karácsonyra. Tavaly több mint félszáz ajándékot tudtak átadni, idén még többet szeretnének – tudtuk meg Mester Sándortól a Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjétől.

adomany 01

Tavaly sokféle meglepetés került a dobozokba, idén is bármit elfogadnak, ami a gyerekeknek jó, vagy hasznos ajándék lehet, akár még fogkrémet is. Természetesen azokat az ajándékokat is fogadják, amik a méretük miatt nem férnek bele egy cipősdobozba. Egyedül azt kérik, hogy romlandó holmi ne kerüljön a dobozokba – a cukor és a csoki még belefér.

Az is fontos tudnivaló, hogy a dobozokra rá kell írni, hogy fiúnak vagy lánynak, illetve hány éves gyereknek szánják az ajándékot.

Az adományokat december 16-a, kedd délután négy óráig várják a Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgálatnál. A Szilády gimnázium mögötti Thúry József utcai irodában lehet leadni a csomagokat reggel 8 és délután 4 óra között.

A cipősdoboz akciót segíti a Halasi Média és Kultúra Kft. is. Az egy hónap múlva – december 12-én - kezdődő Halasi Adventi Napok nyitó rendezvényén is le lehet adni a nehéz helyzetben élő gyerekeknek szánt ajándékokat.

Szöveg-fotó: Fehér Erika