Életre kelt miniváros (videó)
Közélet

Életre kelt miniváros (videó)

Nagy érdeklődés övezte a Bibó István Gimnázium aulájában az egyik diák, Tumbas Alen vasútmodell kiállítását. A fiatalember a Pont című ifjúsági magazin kamerája előtt is elmesélte, hogyan kezdődött életében ez a mára szenvedéllyé nőtt hobbi.

 
 
A mellékelt videó első képkockáiból talán ki sem lehetne találni, hogy a felvételek a Bibó István Gimnázium aulájában készültek. A kiállítás ideje alatt a tanulók minden szünetben összegyűltek a miniváros körül, hogy megcsodálják, hogyan mennek körbe-körbe a kis vonatok és egyéb járművek.
 
Alen kérdésünkre elmondta, a mozgó, működő miniváros egy hosszú évek óta tartó szenvedély csúcsát jelenti. A játékból az évek során igazi mánia lett. Gyűltek a vonatok, a kocsik, a bibós srác pedig egyre jobban kiképezte magát a vasútmodellezés rejtelmeiből.
 
 
A sokakat ámulatba ejtő, valósághű város sok-sok órányi tervezés és szorgos munka eredményeként jöhetett létre. A szabadidő mellett a zsebpénzt is igen lecsökkenti, ha valaki ilyen komolyan űzi a vasútmodellezést. Persze az igazi fanatikusokat ez nem zavarja.
 
Szöveg: Szőri Attila
Videó: Vercz András, Lukács Viktor