Kenyér és rózsa
Közélet

Kenyér és rózsa

Árpád-házi Szent Erzsébetre és az ő cselekedeteire emlékeztek szerda este a szentről elnevezett téren a halasi emberek. A képviselő-testület tagjai az est során misén vettek részt, majd 70 kilogramm kenyeret osztottak szét a rászorulók között.

 
Brassó Imre Albert köszöntőjével kezdődött az Erzsébet napi megemlékezés a Szent Erzsébet téren, Kiskunhalason. Az egybegyűltek közösen elevenítették fel a szent legendáját, és legemlékezetesebb cselekedeteit. Kuris István László önkormányzati képviselő szerint Erzsébet példaként szolgálhat minden ma élő embernek, hiszen önzetlenül segítette a rászorulókat, ilyen önzetlenségre pedig napjainkban is nagy szükség lenne.
 
erzseb 04
 
A rövid ünnepség végén rózsaszálakat és mécseseket helyeztek el a szent emléktáblájánál. Ezt követően a jelenlévők közösen vonultak át az alsóvárosi templomba, ahol Dr. Finta József tartott szentmisét. Ennek során 70 kilogramm kenyeret áldottak meg, mivel a „cipó" az egyik fő jelképe az Erzsébet napnak.
 
erzseb 18
 
A megáldott kenyereket a képviselő-testület tagjai a leginkább rászorulóknak személyesen vitték el. Jártak a Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállón is. A szervezők a tervek szerint jövő novemberben megismétlik a kezdeményezést.
 
Szöveg-fotó: Szőri Attila
 
{phocagallery view=category|categoryid=1447|limitstart=0|limitcount=0}