Segítség cukorbetegeknek
Közélet

Segítség cukorbetegeknek

Segíteni próbálják a cukorbetegek életét. Még szervezés alatt van a halasi cukorbeteg klub újraindítása, de hamarosan szeretnék elkezdeni a foglalkozásokat. A közelmúltban már volt egy szűrővizsgálatokkal és tanácsadással egybekötött toborzó rendezvény, de még fogadják a jelentkezéseket.

Azt kérik, hogy, aki cukorbeteg, vagy, akinek van a családjában ilyen beteg, vagy egyszerűen csak szeretne minél többet megtudni erről a népbetegségről, az jelezze részvételi szándékát a Halasi Egészségfejlesztési Irodánál.

Az iroda a Csónak utcában a fogászati rendelő mellett található, illetve elérhető a 77/522-085-ös telefonszámon. A klubtagoknak szakemberek adnak majd hasznos információkat és egymás közötti tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.

Becslések szerint 2020-ra minden ötödik magyart érinteni fogja ez a betegség. Életmódváltással és az orvosok, dietetikusok javaslatainak betartásával sokat tehetnek a betegek azért, hogy ne legyen például lábamputáció a betegség vége.

Az országos tendenciához hasonlóan a halasi kórházban is azt tapasztalják, hogy sokan már nagyon későn, például fekélyes sebekkel jelentkeznek először orvosi segítségéért.

Fehér Erika