Készül Halas karácsonyfája
Közélet

Készül Halas karácsonyfája

Egyre díszesebb lesz Halas karácsonyfája. Péntek délelőtt megkezdődött a feldíszítése. A Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársainak a Városgazda Zrt. is besegít emelőkosaras járművével, hiszen a feldíszítendő fenyő több mint 10 méter magas.

A díszek sem akármilyenek, hiszen a halasi óvodákba és általános iskolákba járó gyerekek készítették őket. A fenyőt a Kossuth utcai parkolóban állították fel, hiszen az adventi programok központja a Sétáló utca és a Közösségek Háza.

A fenyő díszítését már most bárki elmehet megnézni. A fánál a programok december 12-én délután kezdődnek. Már 4 órától várják az érdeklődőket. Itt lehet majd leadni a cipős doboz akcióra – a nehéz helyzetben élő gyerekeknek - szánt ajándékokat is.

A polgármesteri köszöntő és az egyházi áldás után, várhatóan 5 óra környékén szólal meg a karácsonyi muzsikaszó és ekkor gyúlnak ki a fények a fán. Bent a Közösségek Házában fél 6-tól Maruzsenszki Endre és barátai jazz-folkkal várják az érdeklődőket, de lehet majd karácsonyfadíszeket is készíteni.

IMG 6570

Közben december 12-én megkezdődött a Sétáló utcában a december 23-ig tartó adventi vásár is. Az árusok ünnepi portékával és finomságokkal várják az érdeklődőket.

A Sétáló utcán a volt Gyűjtemények Házának kapubejárójában pedig Halason most először, de hagyományteremtő szándékkal egy Betlehemes életkép várja a látogatókat.  

A Közösségek Házában az adventi napok idején minden nap délután 4-5 óra tájékán műsorok, foglalkozások segítik az ünnepre hangolódást.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Anda Péter