Mi lesz a körforgalomban?
Közélet

Mi lesz a körforgalomban?

Valami készül a Szász Károly utcai körforgalomban. A helyi Zöld-híd egyesület közreműködésével, Palásti Károly ötlete nyomán létesül egy élőfűzfa-kompozíció, amelynek hivatalos átadása szerdán délben lesz.

 
Új szélmalmunk lesz. A különleges, élőfűzfa-kompozíciót kedden délután kezdték el felállítani a Szász Károly utcai körforgalomban. Az alkotás érdekessége, hogy tavasszal kihajtanak majd az ágak.
csipketabla
A Zöld-híd egyesület közreműködésével, Szűcs Gábor táj- és kertészmérnök szakavatott irányításával valósul meg Palásti Károly egyesületi alelnök ötlete.
szelmalombe
Az ünnepélyes avatóra szerdán délben kerül majd sor. A kompozíció védnöke a Bibó István Gimnázium kilencedik évfolyama. A szerdai ünnepségre minden halasit szeretettel várnak, addigra már teljesen elkészül a fűzfa szélmalom.
Az „Önkénteskedj a környezetért” - Halasi fűzfa-kompozíciók című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósult meg.
Kép-szöveg: Jáger Levente