Napirend előtt
Közélet

Napirend előtt

Öt képviselő kért napirend előtt szót. Szóba került a halasiak elmúlt hetekben tapasztalt segítőkészsége, az időkapszula kapcsán megfogalmazott kritika, a karácsonyi készülődés szépsége, valamint egy kérdés, amely az illegális bevándorlók kiskunhalasi befogadóállomására vonatkozott.

 
Több sajnálatos tűzeset is történt Kiskunhalason az elmúlt időszakban. Szűcs Csaba alpolgármester arról a segítőkészségről beszélt ennek kapcsán, amellyel a városlakók viszonyultak a történtekhez. Kiderült az is, hogy a legutóbbi, Gubodi úti esetnél tisztázni kell a leégett ház tulajdoni viszonyait még a felújíts előtt.
 
Váradi Krisztián a december ötödikei, időkapszula elhelyezés nyomán kért szót. Elmondta, hogy néhány dokumentum kimaradt ebből. Többek között az is, amely elárulná, ki tartózkodott a voksolásnál és ki nem szavazta meg a városközpont felújításról szó 2013-as előterjesztést. A képviselő arra is kíváncsi volt, hogy a jövőben lesznek-e adóemelések. Fülöp Róbert polgármester ez utóbbit cáfolta.
 
Hunyadi Péter egy kiválóan sikerült kezdeményezésről beszélt. Gajág Kálmánnak és feleségének felhívására megmozdult a város. Nemcsak használt háztartási eszközök, hanem vadonatújak is az erre fenntartott raktárba került. Volt, aki tápot, volt, aki bútorokat ajánlottak fel. A képviselő kiemelte a szép együttműködést, amelynek során több száz családnak tudnak örömteli pillanatokat szerezni.
 
Kuris István László szerint Kiskunhalas úgy készül az idei karácsonyra, ahogy eddig még soha. A város karácsonyfája, a Betlehemi életkép megmutatta azt, hogy milyen is az igazi ünnep. A képviselő ezért köszönetet mondott a Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársainak. (A teljes hozzászólás itt olvasható.)
 
Patocskai Tamás arra volt kíváncsi, hogy mit tervez a város a belügyminiszteri felhívás kapcsán. Pintér Sándor az illegális migráció növekedése kapcsán fordult a településekhez. A képviselő elmondta, hogy február 15-ig kell válaszolni a felvetésre. Fülöp Róbert polgármester ennek kapcsán arról beszélt, hogy mindenképpen reflektálnak a miniszteri érdeklődésre. Szóba hozta azokat a városi terveket, amely a Lovasbázis területéről elköltöztetné a migránsok szálláshelyét.
Kép-szöveg: Jáger Levente