Szemétszállítás: új egyeztetés a társasházakkal
Közélet

Szemétszállítás: új egyeztetés a társasházakkal

Nem elégséges ügyfélszolgálati iroda, problémák a kukaürítéssel, a szelektív gyűjtéssel és új egyeztetés a társasházakkal. A képviselő-testület elfogadta a két, hulladékszállítással foglalkozó cég közös beszámolóját.

 
Mint emlékezetes nyártól új szolgáltató szállítja el a szemetet Kiskunhalason. Az előző cég és az új társaság is elkészítette az idei évről szóló beszámolóját a a képviselő-testületnek. Ennél a napirendi pontnál kérdésként merült fel, hogy miért nem történt semmi a társasházi képviselőkkel folytatott megbeszélés után a lakótelepeket érintő szállítás menetével. Azt is szerette volna megtudni az egyik képviselő, hogy valóban részt-vesz e alvállalkozóként a szemétszállításban az egyik városvezető cége.
 
Utóbbira Szűcs Csaba válaszolt. Ő elmondta, hogy nem politikai okból vehet részt a családi vállalkozása ebben a szolgáltatásban. A szelektív szemét válogatásában a Szegedi úti telep megnyitása óta működnek közre, éppen Csáki László ajánlásával kerültek oda. 
 
Fülöp Róbert polgármester a társasházakkal kapcsolatban elmondta, hogy a jövő év elején újabb megbeszélés, egyeztetés lesz. Vincze Attila arról beszélt, hogy sokszor elérhetetlen az ügyfélszolgálati iroda. Hunyadi Péter konkrét panaszt említett a szemétszállítással kapcsolatban.
 
A képviselő-testület végül 15, egyhangú szavazattal fogadta el a beszámolót, amelyből kiderült az is, hogy közel 6 millió kilónyi szemetet termelt ebben az évben, decemberig Kiskunhalas. (A teljes beszámoló itt olvasható.)
Jáger Levente