Egészségi állapotfelmérő szűrések
Közélet

Egészségi állapotfelmérő szűrések

Folytatódtak az egészségi állapotfelmérő szűrések ezen a hétvégén is. A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai (EFI) két helyszínen is várták a pácienseket. Ezúttal a Felsővárosban Dr. Gyurcsik Klára és Dr. Katona Magdolna háziorvosok rendelőjében tartottak egészségnapot és a Közösségek Házában a jelmezes futóverseny után. Mindkét helyen sokan éltek az egészségmegőrző vizsgálatok lehetőségével.


A halasi kórház Egészségfejlesztési Irodája időről időre tart kitelepüléseket a kistérségben, ahol a betegség-megelőzés, az egészségvédelem és a testi-lelki állapot megfelelő szinten tartása érdekében végeznek különböző felméréseket, szűrővizsgálatokat. Az EFI munkatársai többek között mérik a vérnyomást, a vércukorszintet, a testtömegzsírt, a véroxigén-telítettséget és több más paramétert. Majd az elvégzett mérések adatait elemezve kapott eredmények alapján készítenek értékelést a háziorvosok a páciensek egészségi állapotáról és szükség esetén tesznek javaslatot a további vizsgálatokra

Az elmúlt szombaton kettő helyszínre is kitelepültek az EFI munkatársai, szombat délelőtt a Felsővárosban, Dr. Gyurcsik Klára és Dr. Katona Magdolna háziorvosok rendelőjében tartottak ingyenes egészségszint felmérést, majd délután a jelmezes futást követően a Közösségek Háza aulájában. Az idősebb és a fiatalabb korosztályból is egyaránt sokan éltek a lehetőséggel.

A kiskunhalasi EFI iroda a kórház területén működik, a Bőrgyógyászat épületének emeletén, előzetes bejelentkezés után ide is várják a pácienseket. Emellett egészségfejlesztési klubokat is életre hívtak a kistérség több településén is, előadásokat, ismeretterjesztő rendezvényeket szerveznek, ahol szakemberek igyekeznek tájékoztatni az embereket az egészséges életmódról. A szűrésről további fotók facebook oldalunkon.
Pozsgai Ákos
{facebookpopup}