(►)Eredményes a segítő hálózat
Közélet

(►)Eredményes a segítő hálózat

Tavaly elkezdték, idén bővítik Halason az intézményi szociális segítő hálózatot. Tavaly decemberben 6 intézmény 10 segítőt kapott. A programban a Bóbita óvoda, a Kertvárosi, a Fazekas, a Felsővárosi iskola, a Kiskunhalasi Általános iskola és előkészítő, valamint a Vári Szabó István Szakközépiskola vesz részt. A kedvező tapasztalatok nyomán idén 15 főre emelkedik a segítők száma – kaptuk a tájékoztatást Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselőtől.


Olyan intézményekben dolgoznak a segítők, ahová jelentős létszámban járnak halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek. A segítők széleskörű feladatokat látnak el, például ha kell, beszélnek a szülőkkel, utánajárnak miért hiányzott az iskolából a diák, de az ösztöndíjakban, vagy gyakorlati hely keresésben is próbálnak közreműködni.

A Vári Szabó IstvánSzakközépiskolában három szociális segítő dolgozik. Mindegyik telephelyen egy-egy fő. Munkájukról igen kedvezőek a tapasztalatok – nyilatkozta Szabó Edina az intézmény vezetője. Hozzáfűzte, hogy az iskola már nagyon várta ezt a lehetőséget és köszönik az önkormányzatnak, illetve Szűcs Csaba alpolgármesternek, aki a program „motorja”.

A segítők foglalkoztatása nem kerül a városnak költségbe, hiszen a közfoglalkoztatottak programjának keretében dolgoznak. A városban voltak megfelelő végzettségű szakemberek, így most ők munkához jutottak az intézmények pedig olyan kollégákhoz, akik segítenek a pedagógusoknak és a diákoknak a felmerülő problémák megoldásában.

Fehér Erika

{facebookpopup}