(►) Omegás vendégek Halason
Közélet

(►) Omegás vendégek Halason

Az Omega zenekar tagjai, stábja szinte már hazajárnak Kiskunhalasra. Nem véletlenül, ugyanis a jövő héten a református templomban lesz az Oratórium bemutatója. Pénteken kora délután a koncert helyszínét és a Benjamin Lakóotthont látogatta meg Benkő László billentyűs és Trunkos András producer. Bödecs Pál elnök lelkész fogadta a vendégeket, mint kiderült: nagyon várja a helyi református közösség a zenei produkciót.

 
Március 14-én, 19 órától a halasi református templomban mutatják be az Omega Oratóriumot. A különleges koncert iránt óriási az érdeklődés, a zenekar tagjai és stábja is élénken figyeli az események alakulását. Pénteken kora délután ismét városunkban járt az 53 esztendős együttes billentyűse, Benkő László, valamint a halasi kötődésű Trunkos András producer.
Első útjuk a Benjamin Lakóotthonba vezetet, ahová nem jöttek üres kézzel. Koncertjegyeket és CD-ket hoztak a lakóknak és az ott dolgozóknak. Benkő Lászlót még ebédre is meghívták a kiváló zenész el is fogadta az invitálást. A vendéglátók elmondták, hogy nagyon várják már a koncertet. Egymás után sorolták fel azokat a dalokat, amelyeket szívesen meghallgatnának élőben is.
Közben a templomban tájékozódott Toókos Zoltán, az Omega turnémenedzsere. Tőle tudjuk, hogy a színpad a szószék alatt lesz, különleges fény és lézershow kíséri majd a nem mindennapi zenei élményt. Andáné Vastag Andrea, a koncerten közreműködő Lorántffy kórus vezetője is egyeztetett vele.
Trunkos András és Benkő László is elismerően szólt a templomról. Elmondták, hogy ők is komoly várakozással tekintenek a halasi fellépés elé. 
Bödecs Pál lelkész szerint nagy öröm számukra, hogy házigazdái lehetnek a zenemű bemutatójának. Jelezte, hogy fokozott az érdeklődés a közönség részéről. További képek a látogatásról a facebook oldalunkon. (Jegyeket még lehet vásárolni az Oratóriumra a Sóstó Csárdában és a Halasmédia szerkesztőségében is.)
Jáger Levente