(►) Télűző motorosaink
Közélet

(►) Télűző motorosaink

Évtizedes hagyomány, hogy a halasi motorosok egy felvonulással, majd bábu égetéssel űzik el a telet, a rossz időt. Szombaton aztán ismét több száz kétkerekű lepte el a várost, a célállomás ezúttal a Honda szalon előtti terület volt. 

 
A tavasz közeledtének egyik biztos jele, hogy egyre gyakrabban hallani motorzúgást a városban.  Szépen sütött le a nap szombaton délelőtt és kora délután Kiskunhalasra és a helyi motorosokra. Talán ilyen időjárási körülményeket képzeltek el maguknak a hagyományos télűzés szervezői. Nyugodtan mondhatjuk, évtizedes tradíció az, hogy a halasi motorostársadalom egy nagyszabású felvonulással és bábu égetéssel űzi el a telet. A menet mindig is a Déli Városkaputól indul és végigmegy az egész városon.
Flaisz Róberték szervezésében zúttal is több százan pattantak a gépek nyergeibe, régi és vadonásúj kétkerekűek krómacél alkatrészein, a pilóták és utasaik sisakjain csillant meg a napfény.  Nemcsak a Konok Kunok Motoros Egyesület tagjai voltak ott a menetben.
A célállomás ezúttal a Honda szalon előtti terület volt, hogy lángra kapott a bábu, ezzel jelképezve a téli hónapok végét. Az éhes gyomrokat finom lilahagymás zsíroskenyér várta és nem maradt el a szokásos bemutató sem. Pozsgai Ákos fotói a felvonulásról és a találkozóról itt nézhetők meg.
Fotók: Pozsgai Ákos
Videó: Bereczki Zsolt
{facebookpopup}