(►) Több dolog is zavarja a kisszállási autósokat
Közélet

(►) Több dolog is zavarja a kisszállási autósokat

Naponta többezer munkagép, személy- és teherautó halad el itt, a Kisszállási körforgalom közelében lévő útszakaszon. Az utóbbi hónapokban felújítási, útszélesítési munkálatokat végeztek, ez azonban a szerkesztőségünket megkereső panaszosok szerint sok nem várt következménnyel is járt.

 

Torma István szerint a kiásott árkok annyira meglazították a talajt, hogy az útmenti fák hétről-hétre láthatóan elkezdtek az úttest felé dőlni. Azonban nem ez az egyetlen probléma a területen.

Útpanasz Kisszállásnál 06

Torma úr naponta figyelemmel kíséri az 55-ös út kisszállási lehajtójánál tapasztalható szintkülönbséget. Mérései szerint az út szélei közel egy méterrel vannak lentebb, mint az út közepe. A szintkülönbség a legtöbb errefelé közlekedő autóst és motorost is zavarja.


Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs munkatársát, aki azt mondta, ebben az ügyben csak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jogosult nyilatkozni. A nap folyamán a cég három munkatársával is beszéltünk, azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan telefoninterjút készíthetünk az illetékessel. Végül Loppert Dániel kommunikációs vezetőt másnap délelőtt értük el. Azt mondta, tudnak a problémáról, mivel azonban még javában zajlanak a munkálatok, aggodalomra semmi ok, várhatóan áprilisra minden hibát elhárítanak.

Szöveg-fotó Szőri Attila