Zászlóshajó lehet Halas
Közélet

Zászlóshajó lehet Halas

Cél a felzárkóztatás. Sok év szünet után 26 fővel újraindult Halason a szociális segítő rendszer. Az intézményi segítők és utcabizalmik munkája egyelőre egy évre van biztosítva, de azon lesz a város, hogy ezt meg tudják hosszabbítani. A hálózatról a Tó utcai Közösségi Házban tartottak tájékoztatót, melyre intézményvezetőket hívtak vendégnek.


A tájékoztatón Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba alpolgármester is felszólalt. Hangsúlyozták, hogy Bányai Gábor országgyűlési képviselő és a Belügyminisztérium is segítette a programot. Azt is elmondták, hogy a segítőkhöz mindenki bátran fordulhat származástól függetlenül.

referens 02

Rostás László cigány nemzetiségi elnök pedig kifejtette: jó lenne, ha az egész országban bevezetnék ezt a programot és ennek Halas a zászlóshajója lenne. Mint mondta a nemzetiségi önkormányzat meg fog ragadni minden pályázati lehetőséget a fejlődés érdekében, illetve célként kell kitűzni a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását is, hogy mindenkinek meglegyen a betevő falatja és mindenkit visszavezessenek a munkához.

Szöveg-fotó: Fehér Erika