Napfogyatkozás: megmutatjuk!
Közélet

Napfogyatkozás: megmutatjuk!

Már most élénk az érdeklődés a pénteki napfogyatkozás online közvetítése iránt. Lesz olyan halasi oktatási intézmény, ahol a tanórákon a diákok rendhagyó foglalkozások keretében, élő, netes tudósításunkat figyelhetik majd egész délelőtt. Csütörtökön egész nap nagy volt a készülődés a halasi Csillagdában is. 

 
A halasi Csillagdában már napok óta folynak az előkészületek azért, hogy a napfogyatkozást minél többen nézhessék. Balogh István és ifj. Balogh István szakmai segítségével valósulhat meg az internetes közvetítésünk is.
Csütörtökön is nagy volt a sürgés-forgás a Csillagvizsgálóban, kollégáink és Balogh Istvánék az utolsó előkészületeket tették. Pénteken már minden élesben megy.
A közvetítés a reggeli órákban indul weblapunkon, és terveink szerint egészen az esemény legvégéig folyamatosan lehet majd nézni nálunk a napfogyatkozás minden pillanatát.
A Felsővárosi-iskola vezetősége már ma délelőtt jelezte felénk, hogy minden digitális táblával rendelkező termükben az online közvetítés lesz kivetítve a délelőtt folyamán, így a diákok órák közben sem maradnak le a nem mindennapi látványosságról.
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotók: Szenczi Lajos
{facebookpopup}