(►) Költözik a Kopjafa?
Közélet

(►) Költözik a Kopjafa?

A leendő pergola eltakarja, ha a jelenlegi helyén marad, így valószínűleg arrébb költöztetik a halasi főtéren álló Kopjafát. A főtér megújítási munkálatok miatt kell átgondolni az emlékmű helyét.

 
 
A közadakozásból épült Kopjafánál tartott egyeztetést Pajor Kálmán, az ’56-os Emlékbizottság elnöke és Papp Gyula, a beruházás műszaki ellenőre. Mint megtudtuk Halasra várják a tervezőt, aki megálmodta az új városközpontot, vele is egyeztetnek a Kopjafa áthelyezéséről. Az is kiderült, hogy a Kopjafa eredetileg sem a jelenlegi helyére került volna, hanem pár méterrel arrébb, közelebb a járdához és az új kerékpárúthoz, sőt még a talapzatát is máshogy képzelték, olyanra mintha feltépett kockakövek lennének a Kopjafa lábánál.
 
Az is elképzelhető, hogy az esetleges átköltöztetésnél már így oldják meg.  A tervezővel más kérdésekről is egyeztetnek, például megkérik, hogy keressen helyet a város karácsonyfájának is. Úgy tudni ez egy állandó hely lenne, ahová az év végi ünnepekre készülve biztonságosan be lehetne állítani a kiválasztott fenyőt.
Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos
{facebookpopup}