Tanyagondnoki szolgálat indul
Közélet

Tanyagondnoki szolgálat indul

Már nyáron elindulhat Kiskunhalason is a tanyagondnoki szolgálat. Erről döntött percekkel ezelőtt a helyi közgyűlés. Kiderült, hogy a város vezetése egy régi adósságát pótolja ezzel.

 
Mivel Kiskunhalas külterületén él a lakosság több mint tíz százaléka, ezért az ottaniakkal külön is kell törődni. Többek között ezt fogalmazta meg a tanyagondnoki szolgálat bevezetésének indokaként Farkas Dániel alpolgármester. Azt is hozzátette, hogy a témával kapcsolatban már több konzultáció is volt a nagy tapasztalattal bíró falugondnok egyesülettel.
 
Simon István szociálpolitikai csoportvezető azt emelte ki, hogy az önkormányzat szándéknyilatkozata után a tervek szerint már július elsejével elindulhat a szolgáltatás. Az igényeket a szociálpolitikai csoport méri fel a szociális szolgáltató központ bevonásával.
 
Skribanek Zoltán úgy vélte, hogy előremutató, jó kezdeményezés a tanyagondnokság bevezetése és ez óriási segítség lesz a külterületen élőknek. Vízkeleti Szabolcs azt tette hozzá, hogy a frakciójuk üdvözli és támogatja a tervezetet. Ennek megfelelően 15 igen szavazatot kapott a tanyagondnoki szolgálattal kapcsolatos önkormányzati szándéknyilatkozat kiadása. Az előterjesztés bővebben itt olvasható.
Jáger Levente
{facebookpopup}