Segítsünk Péter Dávidnak!
Közélet

Segítsünk Péter Dávidnak!

A halasi kötődésű Péter Dávid a speciális magyar válogatott tagjaként ott lehetne a Speciális Olimpia Nyári Világjátékán, de ehhez anyagi segítségre van szüksége. A tehetséges fiatalember már bizonyított, két éve Dél-Koreában gyorskorcsolyában aranyérmet nyert.

 
Végtelenül szerény, tisztelettudó, ugyanakkor hihetetlen szorgalom van benne. A halasi kötődésű Péter Dávidban minden megvan, ami egy kiváló sportemberben meg kell, hogy legyen. Nem véletlenül kapta meg Balog Zoltán minisztertől a Magyar Köztársaság Jó tanulója, jó sportolója címet. Négy évvel ezelőtt Athénben a nyári világjátékokon Athénban két bronzérmet, két éve Dél-Koreában pedig egy arany- és két bronzérmet nyert a speciális sportolók között.
Hogy milyen mostohán van támogatva ez a terület, azt a szülők, sportolók érzik leginkább. Ahhoz, hogy valaki kiutazhasson egy világversenyre hozzájárulást kell fizetni. Így van ez Dávid esetében, akit szülei mellett halasi nagyszülei támogatnak. Nyáron, Los Angeles ad otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékoknak, ahol Dávidra is számít a magyar válogatott.
 
Görkorcsolyában komoly éremesélye van, ám ehhez ki kellene utaznia. Ezért fordult nagymamája ismét a Halasmédiához. - Személyes hozzájárulást kell fizetnie, ami 200 ezer forint. E mellett kellene egy minőségi versenyfelszerelés is, amely lehetővé tenné a minél eredményesebb szereplést. Ehhez kérnénk segítséget - fogalmazott Bánfi Vilmosné. Péter Dávid halasi gyökereit mutatja az is, hogy 2014-ben őt választották Kiskunhalas esélyes sportolójának. (Péter Dávid junior számla, OTP 11773188-002296788)
Jáger Levente
{facebookpopup}