Közel másfél évtizede őrzik az egészséget
Közélet

Közel másfél évtizede őrzik az egészséget

A Szilády Áron Református Gimnáziumban már 14 éve zajlik az Egészségnap, melyet most is a tavaszi szünet előtti napon rendeztek meg, közel 400 diák részvételével. Az ötödikes évfolyam az embert próbáló 15 km bicajozás után a Sóstói tanösvény rejtekeiben kereste a megoldást a Kardos Mónika tanárnő készítette feladatokra, majd borzolt hajjal, élményekkel gazdagon tért vissza a sziládys bicajokon az iskolába.

A fiatalabb évfolyamok saját testük-lelkük működését ismerhették meg a Ciklus-show kecskeméti szakemberei, valamint szakos tanáraik segítségével. Egy-egy óra erejéig minden diák választhatott a Zumba, Falmászás, Aerobik, spinning, asztalitenisz és futball sportágakból. Az önálló döntési képességet erősítette tovább az is, hogy a nagyobb diákok maguk választhattak a természetes gyógymód, tini kozmetika, egészséges táplálkozás és az írásszakértő előadásaiból.

egészségnap02

Venczelné Misán Györgyi grafológus, illetve a HEFI egészségfejlesztő munkatársai előtt lelkesen várakoztak a diákok, hogy még többet megtudjanak magukról, miközben a szokásos egészséges almát ropogtatták. A hetedikes évfolyam programját Nagy József és mentős kollégái tették varázslatossá ugyanakkor hasznossá. Ennek során ételfestékből rémisztően élethű műsebek kerültek egy-egy beavatott diákra, amit azután osztálytársaik láttak el a szakemberek irányításával.

egészségnap03

Az egész napos programba időt biztosítottak a 10-11-dikes évfolyamok számára önismeret fejlesztő, közösségépítő csoportbeszélgetésekre osztályfőnökeik segítségével, hisz az önálló véleményalkotás, egymás meghallgatása és a jó vita, mentális egészségünk alapkövei.

Tekintse meg a helyszínen készített fotóinkat ide kattintva!

Szöveg: Csányi Ágnes
Fotó: Pozsgai Ákos

{facebookpopup}