Jótékony húsvét
Közélet

Jótékony húsvét

A húsvéti hagyományőrzés mellett idén a Halas Táncegyüttes úgy döntött, hogy jótékonysági akciót szervez. Ennek során két rászoruló helyi családot ajándékoztak meg az ünnepek kapcsán. A viseletbe öltözött csoport lovaskocsin látogatta meg Izsákékat és Mazzagékat, ahol nagy örömmel fogadták őket.

 
 
 
Cornea Zsolt, a Halas Táncegyüttes vezetője azt mondja, évek óta megtartják hagyományőrző húsvétjukat, locsolkodással, közös énekléssel, táncolással a Tájházban. Idén viszont úgy gondolták, hogy a fiataloknak példát mutatva jótékonysági akciót szerveznek.
A helyi szociális szakemberek segítségével, Vadkerti Mónika koordinálásával két halasi családot ajándékoztak meg vasárnap délelőtt. A lányok kora reggel óta sürögtek, forogtak a konyhában, a finom húsvéti ételek mellett tartós élelmiszereket is gyűjtöttek az együttes tagjai.
A népviseletbe öltözött táncosok lovaskocsin érkeztek meg az Alsóöregszőlőkbe, ahol az Izsák családhoz voltak hivatalosak. Az apa, Pál három gyermeket nevel egyedül, ő, valamint fiai, Pál és Gábor, valamint, leánya, Dóra nagy szeretettel fogadta a vendégeket. Mint megtudtuk: alig valamivel több mint 70 ezer forintból élnek, ezért nagyon jól jött a segítség. Cornea Zsolt még egy személyes megívót is átnyújtott Izsákéknak a táncegyüttes április végi gálaműsorára.
Utunk ezt követően a Kéve utcába vezetett, ahol Mazzagék várták a csapatunkat. Az édesanya, Ildikó egyedül neveli lányait, Katát és Mónikát. A 7 éves Kata nemrégiben érkezett haza a szegedi klinikáról, ahol egy kisebb balesete után feküdt néhány napot. A cserfes gyermek szemmel láthatóan meggyógyult, a kórházi napokra egy forradás emlékezteti az arcán.
Ott is nagy örömmel fogadták a finom falatokat, valamint az élelmiszereket, ruhákat. Kata a játékostáskát le sem tette a kezéből. Cornea Zsolt itt is átnyújtotta a személyes meghívót a táncegyüttes gálaműsorára. (A látogatások legmeghatóbb pillanatait megörökítő fotókat itt nézheti meg.)
Jáger Levente
{facebookpopup}