Újra áll a ló
Közélet

Újra áll a ló

Sokan drukkoltak, hogy helyreállításra és méltó helyre kerüljön a lábatörött ló. Péntek délelőtt megtörtént a művelet. Felállították a Halasi Lovas Bázis korábban megrongálódott ló szobrát.

A szobor lábai akkor törtek el, amikor a szomszédos Őrzött Szállás udvarának kialakításakor levették az addigi helyéről. A szobor most egy olyan helyet kapott, ahol bárki megnézheti. A versenybírói torony mögött állították fel és a gyakorlópálya felé néz.

A szobor lábai még elég furcsán, betontömbnek néznek ki, de mint megtudtuk kőfaragó fogja majd megszépíteni. Egy helyi vállalkozó vállalta, hogy segít.

lószobor02

Közben a Halasi Városgazda Zrt. felügyelte lovas bázison felújítási munkák is indultak. Megújul a bemelegítő pálya, melynek talajára korábban panaszkodtak a versenyzők. A versenypálya füvét is felújították, a kopott foltokat újra füvesítették és műtrágyázták a területet. A versenyzői tribün is megújult, az egész vasszerkezet át lett festve és megkezdték a megrongálódott ülések pótlását is, hogy mire kezdődnek a tavaszi versenyek minden készen álljon.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

{facebookpopup}