Zacher doktor telt házas előadása Kiskunhalason
Közélet

Zacher doktor telt házas előadása Kiskunhalason

A fiatalkorúak közel negyven százaléka kipróbált már valamilyen tudatmódosító szert derült ki Zacher Gábor toxikológus előadásán. Az ismert szakember a Tiszti Klubban tartott másfél órás előadást a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda meghívására, zsúfolásig telt hallgatósággal a nagyterem.

A MH Egészségügyi Központja sürgősségi osztályának vezetője szerint a korosztályok közti megfelelő kommunikáció hiánya az egyik fő oka, hogy egyre több a fiatal droghasználó, és egyre fiatalabbak. A szakember elmondása szerint Magyarországon a 19-25 éves korosztály mintegy 15 százaléka rendszeresen használ valamilyen tudatmódosító szert.

zachergabor2

Ma is a marihuána a legnépszerűbb a fiatalok körében, de az elmúlt években elárasztották a hazai piacot a különböző szintetikus dizájnerdrogok is. Ezek jelentik a legfőbb veszélyt ma a fiatalok számára – hangsúlyozta a toxikológus, aki szerint az ismeretlen összetételű vegyületekről nem tudni, hogy milyen hatást váltanak ki a fiatalok szervezetében. Sok esetben maradandó egészségkárosodást, vagy akár halált is okozhatnak.

A főorvos szerint ezt mindenképpen tudatosítani kellene a fiatalokban, akikkel fontos, hogy a tanárok a szülők összefogva megfelelő kommunikációt tudjanak kialakítani, ezzel megelőzhetők lennének a tragédiák.

Az előadás galériáját ide kattintva tekintheti meg.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{facebookpopup}