Pár perc az egészségért
Közélet

Pár perc az egészségért

Vizsgálatok és sok jó tanács fogadta a fiatalokat. A héten a Halasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai felmérték a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjainak egészségi állapotát.

A pár perces, egyszerű vizsgálatokból – például vérnyomás-, vércukormérés - sok minden kiderül. A diákok többségénél mindent rendben találtak a szakemberek, akiknél nem ideális értékeket mértek azoknak a háziorvosok felkeresését és további vizsgálatokat javasoltak.

A szakemberek jó tanácsokkal is ellátták a diákokat, például felhívták a figyelmüket arra, hogy nem ajánlott a sok energiaital fogyasztása.

A Halasiak és a térség lakossága a tavasz folyamán sokszor találkozhatnak majd az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes egészségi állapot felméréseivel. Szinte minden nagyobb rendezvényen ott lesz a szűrősátor.

A Kiskunhalasi Kistérség Egészségtudatos Fejlesztése - Egészségre Nevelő és Szemléletformáló Programok Révén – elnevezésű programra a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház több mint 124 millió forintot nyert az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.
A tekósokról készült fotók már elérhetők a Facebookon.

Szöveg-fotó: Fehér Erika