Tegye ki a kacatot!
Közélet

Tegye ki a kacatot!

Most érkezik el az alkalom, hogy megszabaduljunk a felesleges kacatoktól! Április 13-án, hétfőn reggeltől indul Halason a két héten át tartó lomtalanítás, így a hétvégén már célszerű elkezdeni a kidobandó holmik összegyűjtését az udvarokból és az otthonokból.

 

A szemétszállítási szolgáltató a gyűjtőjárataival a házaktól viszi el a lomot, így ismét csak a porták elé kell kitenni a kacatot. Azt, hogy melyik utcából mikor viszik el a lomot, itt a Halasmédián korábban már közzétettük. Fontos tudni, hogy nem feltétlenül a kukás ürítési napokon viszik majd el a lomot, így érdemes megnézni a beosztást – tudtuk meg Baics Tamástól a városháza környezetvédelmi referensétől.

A Batthyány utcában például szerdán van kukás nap, ám innen április 24-én, pénteken viszik majd el a kitett holmikat. A nagy térfogatú lomhulladékok, például a bútorokat, fém-, fa-, papír-, műanyaghulladékokat, illetve a zöldhulladékot fogják elszállítani. A veszélyes hulladékokat, az akkumulátorokat, az elektronikai berendezéseket és a gumiabroncsokat nem fogják elvinni, így azokat ne is tegyék ki, mert ott fognak maradni. És még egy tudnivaló: a lomokat, zöldhulladékot, kötegelve, zsákolva, vagy olyan formában tegyék ki, hogy azokat a szállítómunkások fel tudják tenni a járműre. Az ömlesztve kitett hulladékot ott fogják hagyni.