Villámtestületi
Közélet

Villámtestületi

Két gyors döntést hoztak hétfőn délután a halasi képviselők. A rendkívüli testületi ülésen eldőlt, hogy a város pályázik egy mezőőri és egy tanyagondnoki autóra, a Halasi Média és Kultúra Kft. felügyelőbizottságába új tag kerül.

 
Nem egészen negyedóráig tartott a halasi képviselő-testület rendkívüli tanácskozása hétfőn délután. A közgyűlést a polgármester távollétében Farkas Dániel alpolgármester vezette le, aki elmondta, új ülésrend lépett életbe ettől az alkalomtól. A Fidesz-KDNP frakció mostantól egy sorba került.
 
Mint kiderült, a város továbbra is nagyon komolyan gondolja a tanyagondnoki szolgálat bevezetését. Ennek jele az is, hogy új jármű beszerzésére nyújtanak be pályázatot. Mivel a mezőőrség terepjárója is megérett a cserére, ez is a pályázat része lesz. Optimális esetben két vadonatúj autó segítheti majd a külterületen élők ellátását. (További részletek a szerdai Halasi Tükörben.)
A rendkívüli ülés keretében nevezték meg a Halasi Média és Kultúra Kft. új felügyelőbizottsági tagját is. Szabadi István elnök a múlt hónap végén lemondott tisztségéről, helyére Kovács Iván kerül. A felügyelőbizottság pedig majd maga választja meg az új elnököt.
Jáger Levente