A tavasz szépsége a japán cseresznyefa
Közélet

A tavasz szépsége a japán cseresznyefa

Virágba borultak Halas központjában is a japán cseresznyefák. A megújuló főtér köré vont kordonok mellett most is sokan megállnak gyönyörködni a díszcseresznye rózsaszín virágszirmaiba, sokan most is fényképezik.

Kora tavasszal, minden évben sokan a csodájára járnak a halasi japán cseresznyefáknak is, nem csak a vidéken élők, de azok is, akik a városban laknak, nem győznek betelni a gyönyörűséges látványával. A város más pontjain is felfedezhetünk belőlük néhányat, de a legtöbb és legnagyobb virágkoronával a főtéren látható.

japan-cseresznyefa2

A megújuló főtérnek is díszei lesznek a díszfák, amely már áprilisban virágba borul és számtalan kis rózsaszín virágával lenyűgöző látványt nyújt az erre sétálóknak. A japán díszcseresznye, amely az egyik legszebb és egyben legkorábban nyíló tavaszi díszfa.

japan

A bimbók még sötét rózsaszínűek, majd ahogy nyílnak egyre világosabb árnyalatot vesznek fel, míg végül egész halvány rózsaszínre változnak. Ha még ekkor nem ámultunk volna el a fa szépségén, láthatjuk, ahogy a virágzás végével kinyílnak, a gyönyörű fényes barnásvörös levelek, amelyek beborítják a fát.

A csodás fákról további fotók IDE kattintva érhetők el!


Szöveg-fotó: Pozsgai Ákos