(►) Elballagtak a tekós diákok (galéria)
Közélet

(►) Elballagtak a tekós diákok (galéria)

Verőfényes napsütésben búcsúztak el iskolájuktól, tanáraiktól és társaiktól a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős diákjai. A középiskolai ballagások sorában elsőként a tekósok tartották meg ünnepségüket az intézmény udvarán több száz vendég előtt. A hagyományoknak megfelelően az arra méltó tanulók átvehették az iskola elismeréseit. 

Pontban tíz órakor az iskolazászló mögött vonultak be a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős diákjai a ballagási ünnepség helyszínére, az iskola udvarára. Elsőként osztályfőnökük, Molnárné Faragó Melinda vezetésével a 12.a, majd Gurály Attilával a 12.b, legvégül pedig Kun Hajnalka társaságában a 12.c érkezett meg. Az 105 éves intézmény kórusa egy dallal, majd Tóth Anna egy verssel is elköszönt a végzősőktől. A ballagók nevében Madaras Anna beszélt, ezt követően pedig a Rákóczi-címeres zászlót vette át Kerekes Tamástól Szabó Dávid, a lobogóra pedig rákötötték a búcsúzó osztályok a saját szalagjaikat.

Évek óta hagyomány, hogy az arra méltó diákok elismeréseket vehetnek át. Idén az év diákjának, Madaras Annának Téglás László igazgató adta át a Rákóczi-portréval díszített kitüntetést. A Jó tanuló, jó sportoló díjat 2018-ban Keresztúri László Márk kapta meg, az 1999-ben, a Rákóczi Alapítvány által alapított A tehetséges diák kitüntetést Orcsik Mihály érdemelte ki.

A tehetséges diák kitüntetést Orcsik Mihály érdemelte ki.A 2006-ban alapított Rákóczi Művészeti Nívódíjat ezúttal Szabó Bence, Kerekes Tamás és Lengyel Lili vehette át. Az iskola által 2002-ben létrehozott Vincit Virtus, aGyőz az erény-díjat Döbrentei Tamás, Tóth Gergő, Kónya Evelin, László Dénes, Süveges Csaba, Király Enikő, Mészáros Dorottya, Piriczki Beatrix, Vargha Alexandra kapta meg. Az ünnepség részeként kiemelkedő tanulmányi-, sporteredményeik, közösségi munkájuk elismeréseként 32-en vehetet át emléklapot, könyvjutalmat. Az ünnepség végén Téglás László igazgató és Hozdik Zsolt plébános mondott beszédet. A ballagás zárásaként a végzősök az iskola előtti Rákóczi-szobornál köszöntek el a névadótól.

Fotók: Kovács Iván
Videó: Vercz András