(►) Indul a kétkukás rendszer
Közélet

(►) Indul a kétkukás rendszer

Egy helyett kettő lesz. Lehet helyet keresni az új kukának a családi házaknál. Halason is elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, az úgynevezett kétkukás rendszer.

 

Egyelőre a családi házakban élők kapják meg az új sárga fedelű edényeket. A társasházakban nem férne el a sok kuka, így ott más megoldásban gondolkodnak. A városban lévő gyűjtőszigeteket a kétkukás rendszertől függetlenül továbbra is lehet használni.

A sárga fedelű kukákba a műanyagokat, a papírt, az üvegeket és a fémhulladékot, például a konzerves dobozokat kell majd tenni.

Az új kukák már gazdára várva sorakoznak. Az edényeket a lakosság április 27-30-ig és május 4-8-ig veheti át a volt Kereskedelmi iskola udvarán, munkanapokon 8-14 óráig, illetve május 9-én szombaton 8-12 óráig. Az átvételhez lakcímkártyára lesz szükség. A kukák hazaszállításáról a lakosságnak kell gondoskodnia. Azt tanácsolják, akinek ezt nehéz megoldani fogjon össze a szomszédjával.

A lakosság minden szükséges tudnivalóról tájékoztatót fog kapni a postaládájába. A szelektíven gyűjtött hulladékot kéthetente fogják elszállítani. Az utcákat A és B hétre osztották be. Az A hétbe eső utcákon május 11-től indul az első begyűjtés.

A témáról csütörtökön közmeghallgatást tartanak. A városházán a képviselőtestület előtt április 30-án 15 órakor bárki felteheti a kérdéseit.

Szöveg-fotó: Fehér Erika