(►) Kukaátvétel a volt Keróban
Közélet

(►) Kukaátvétel a volt Keróban

Akinek még nincs sárga fedelű kukája, a héten mehet érte. A május elejei hosszú hétvége után folytatódik Halason a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kukák átadása a családi házakban élők részére.

Figyelem! A múlt héthez képest némileg megváltozott a kiosztás helyszíne. Az edényeket most nem a Városgazda telephelyén, hanem pár méterrel arrébb, az Alsóvárosi templommal átellenben, a volt kereskedelmi iskola udvarán lehet átvenni.

A lakosságtól továbbra is azt kéri a szolgáltató, hogy az átvételhez vigyék magukkal lakcímkártyájukat. Más kukájának átvételéhez írásbeli megbízásra van szükség. A héten nem csak hétköznapokon, hanem szombat délelőtt is mód lesz a szelektív gyűjtőedények átvételére.

 

A tárolókat a Kunság Halas Nonprofit Kft. adja az ügyfeleinek térítésmentesen, a kiosztásban pedig a Városgazda Zrt. segít. Az osztás első napjától kezdve élénk a lakossági érdeklődés, így az igyekezet ellenére is sorok alakulnak ki, ami miatt türelmet kérnek.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről tájékoztatókat juttattak el a lakossághoz. Ezekben minden tudnivaló fel van sorolva, így például az is, hogy melyik utcából mikor fogják elvinni a szelektíven gyűjtött hulladékot, ehhez A és B hétre osztották be az utcákat. A sárga fedelű kukákat kéthetente ürítik majd a megszokott „kukás” napokon. Az első szelektíves ürítési nap május 11. lesz.

A szolgáltató úgy látja, hogy a társasházaknál a helyhiány miatt nem megoldható a kétkukás rendszer, így a lakótömböknél más megoldásban gondolkodnak.

Szöveg-fotó: Fehér Erika