Cél az esélyegyenlőség megteremtése
Közélet

Cél az esélyegyenlőség megteremtése

A társadalmi felzárkózást, az esélyegyenlőség megteremtését szolgáló költséghatékony szervezetek kialakítását, együttműködését szolgálja az az európai uniós program, amely most indult el a halasi járás területén működő önkormányzatok részvételével a gazdasági és civil szervezetek bevonásával. A projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében 19 millió 700 ezer forintot nyert a halasi önkormányzat.

Az esélyegyenlőséget járási szinten elősegítő projektben résztvevő térségi és szociális területen dolgozó szakemberek részvételével kezdődött el a közös munka. A projektnyitó rendezvényén Kristóf Andrea Kiskunhalas aljegyzője ismertette, hogy „Területi együttműködést elősegítő programok kialakítása a halasi járásban” című pályázatra 19 millió 735 ezer forintot nyert az halasi önkormányzat. A program a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió és az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg.

A projekt lényege, hogy a halasi járás területén működő különböző szervezetek együttműködését költséghatékonyabbá tegye és javítsa a közszolgáltatások minőségét, ezzel elősegítve a térségben hátrányos helyzetben élők felzárkóztatását, számukra az esélyegyenlőség megteremtését.

eselyegyenloseg03

Ennek érdekében különböző járási szintű szakmai egyeztető fórumokat, kerekasztal beszélgetéseket és lakossági tájékoztatókat tartanak, hogy a szakemberek, civil szervezetek bevonásával, a lakosság véleményét is meghallgatva novemberig elkészüljön egy átfogó felülvizsgálati jelentést és esélyteremtő programterv – mondta el a gyakorlati tudnivalókról Kocsis Zsuzsanna, a Multicontact Consulting Kft. szakembere, aki a későbbiekben összefogja és koordinálja majd ezeket az egyeztetéseket.

Molnár Nándor, a halasi polgármesteri hivatal Humánpolitikai és Ügyviteli Csoportjának vezetője szerint fontos, hogy a különböző civil szervezeteket minél nagyobb számban be tudják vonni a közös munkába, hiszen a helyi társadalom mozgósítása elsősorban rajtuk keresztül érhető el.

eselyegyenloseg02

Kiskunhalas, Harkakötöny, Pirtó, Kisszállás és Tompa szakemberei már a jövő héten megkezdik a közös munkát, melynek során összegyűjtik az ötleteket, csoportosítják, és ez alapján állítják majd össze a két dokumentumot – hangzott el a tanácskozáson.

A helyszínen készített felvételeinket IDE kattintva érheti el.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos