Pótidőpontot hirdettek a kukaátvételre
Közélet

Pótidőpontot hirdettek a kukaátvételre

Sok halasi még nem tudta átvenni a sárga fedelű, szelektív gyűjtésre szolgáló kukákat a szolgáltatótól, pedig az elmúlt két hétben hosszú sorokban álltak az emberek az osztás helyszínén. Most pótidőpontokat jelöltek ki, ezek a délutáni órákban lesznek, hogy az is el tudjon menni a gyűjtőedényért, aki a délelőtti időpontban nem tudta ezt megoldani.

Pótidőpontként május 14-ét csütörtököt, és 15-ét pénteket jelölték meg. Ezeken a napokon 12-től 18 óráig várják a lakosságot a volt kereskedelmi iskola udvarán. Az átvételre vinni kell a lakcímkártyát. A kuka elszállításáról a lakosságnak kell gondoskodnia. Többen összefognak és segítenek ebben szomszédaiknak, rokonaiknak Ők figyeljenek arra, hogy más kukáját csak úgy lehet elvinni, ha van írásos meghatalmazás.

Amelyik ingatlannál szüneteltetve van a szolgáltatás, oda nem vehetik fel az új kukát. Közben elindul a szelektív kukák ürítése is. Az „A” hétbe beosztott utcákban május 11-től ürítik először a szelektív edényeket a megszokott szállítási napokon, viszont nem ugyanabban az időpontban, mint amikor a kommunális hulladékot, vagyis az eddigi kukát. Hétfőn például a Hunyadi, az Alkony, a József Attila és az Állomás utcákban kell kitenni a sárga fedelű kukákat is.

A szelektív kukákat a szolgáltató kéthetente fogja üríteni. A lakossághoz eljuttatott tájékoztatók sorolják fel, hogy melyik utca melyik szállítási hétbe van sorolva, de a Halasi Tükörben is olvasható a lista. A társasházakban élők nem kapnak sárga fedelű kukákat, ők jelenleg is a szelektív gyűjtőszigeteket tudják használni.
Szöveg: Fehér Erika