Mennek az ovis értesítők
Közélet

Mennek az ovis értesítők

Pár nap, és megtudják a szülők, hogy gyermekeiket melyik óvodába várják szeptembertől. Az óvodai kötelezettséget elért gyerekek szüleit május 21-ig értesítik az intézmények.

Noha ősztől három éves kortól kötelező az óvoda, az alacsonyabb gyermeklétszám miatt Halason minden leendő ovis számára van férőhely – kaptuk a tájékoztatást Molnár Nándortól a városháza humánpolitikai csoportvezetőjétől.

Úgy tudni, a gyerekek többségét abba az óvodába tudják felvenni, ahová jelentkeztek. Aki nem ért egyet a kapott eredménnyel, fellebbezhet. Ezt az óvoda vezetőjéhez kell beadni a város jegyzőjének címezve. Minden évben, így most is vannak olyan gyerekek, körülbelül huszonöten, akiket a kötelezettség ellenére nem írattak be egyik óvodába sem.

Őket meg fogják keresni, és kérik a mulasztás pótlását. Ha valaki ekkor sem tesz eleget ennek, szabálysértési eljárásra kell számítania.


A be nem íratott kicsik többsége valószínűleg külföldre költözött a szüleivel, ám még ez esetben is vonatkoznak rájuk a hazai szabályok. A külföldön tartózkodó gyermekek szüleinek igazolniuk kell, hogy csemetéik a tartózkodási helyükön teljesítik az óvodai kötelezettséget.

 

Fehér Erika