Útfórum, javaslatokkal
Közélet

Útfórum, javaslatokkal

Hasznos volt a csütörtök kora esti fórum, amelyet a halasi utak állapotáról, a fejlesztési elképzelésekről tartottak a Közösségek Házában. Az illetékeseken, képviselőkön kívül helyi polgárok is véleményt formáltak, vagy éppen segítséget kértek problémájuk megoldására. Elhangzott, hogy a halasi autósiskola segítségével átnézik, mennyire indokoltak a kihelyezett jelzőtáblák, illetve a jövő héten a képviselő-testület elfogadhatja útrendeletét.

 
Volt lakossági érdeklődés a csütörtök kora esti fórum iránt, amelyet a helyi utak állapotának okán hívott össze a városvezetés. Farkas Dániel alpolgármester elmondta, hogy igyekeznek bepótolni az eddigi lemaradásokat ezen a területen. Idén 40 millió forint  áll rendelkezésre erre a célra. Kiemelten kezelik a gyűjtőutak renoválását, elsőként a Bajza utca felújítása következik. Kristóf Andrea aljegyző a készülő útrendelet kapcsán megfogalmazta, hogy ennek elfogadása után egy adott közösség és az önkormányzat összefogva valósíthat meg egy-egy szakasz felújítását, vagy éppen útalappal való ellátását. Molnár Ferenc, a Városgazda vezérigazgatója szerint javult az eszközparkjuk, de nagyobb munkákat nem tudnak még így sem elvégezni.
Katus Károly, a Halas Bagger Kft. ügyvezetője egy nálunk még nem alkalmazott felújítási technológiát ismertetett, amely olcsóbb, mint az aszfaltozás. A hozzászólások során elhangzott, hogy a helyi autósiskola segítségével felmérik, vajon mennyi felesleges jelzőtábla van a városban. Három utca kikerül abból a listából, ahol a kerékpáros behajtást engedélyezik az egyirányú szakaszokra. A lakosság részéről az utak kátyús állapota, a csapadékvíz-elvezetés okán merültek fel észrevételek. Ezek főként a külterületen jelentkeznek. Volt, aki a gyalogjárdák renoválását kérte, Szóba került az 53-as főút szélesítése szükségessége is. A jelen lévő Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester ígéretet tett arra, hogy valamennyi észrevételt komolyan vesznek. Részletek a fórumról a péntek esti Híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.
Jáger Levente