Halasra is jön a Bor Maraton
Közélet

Halasra is jön a Bor Maraton

Május 23-án indult az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvénye, a Nemzeti Bor Maraton. A hivatalos rajtra Hajóson, a pincefalunál kerül sor. A május 23-án kezdődő, 11 napon át 0-24 órában zajló esemény, összesen 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk mind a 22 borvidékét és 103 települését. Eljönnek Halasra is.

 
 
A Nemzeti Bor Maraton célja többek között, hogy megdöntse a Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját", amelyre minden érintett város és település delegált versenyzőket. Kiskunhalast Ifj. Tabajdi József és Jeszenszky Péter képviseli majd,  akik Pusztamérgestől futnak a maratoni csapattal, június 2-án kedden, akkor ér ugyanis a Pusztamérges- Kiskunhalas szakaszhoz a verseny. A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség nyílik arra, hogy egy ingyenes futással bárki csatlakozzon a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül, így a város táblától Farkas Dániel alpolgármester és Juhász Adél úszó is ott lesz a kiskunhalasi befutón, június 2-án, este nyolc óra körül. 
 
Ide bárki csatlakozhat, aki kedvet, kitartást érez magában egy kellemes városi kocogáshoz. Bővebb információ a Halasi Média és Kultúra Kft. szerkesztőségében, vagy a 77/423-003-as telefonszámon kérhető. 11 nap, 2573 km, 22 borvidék, 391 település. Házhoz visszük a futás és a magyar
bor közösségi élményét!
HM