(►) Rózsika néni 95
Közélet

(►) Rózsika néni 95

Gyertyák borították a kétszintes dobostortát. Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte Míg Kálmánné Rózsika néni. Azt mondja, rosszul indult a szülinap, hiszen egy betegség miatt kórházba került, de most utólag sikerült bepótolni a szép évfordulót.

A miniszterelnök által aláírt oklevelet Fülöp Róbert polgármester adta át az ünnepeltnek egy csokor virág kíséretében. Az ünnepség vidám hangulatban telt a 95 éves Rózsika néni történeteivel, bölcsességeivel megnevettette a vendégeket.

Rózsika néni jó pár évet letagadhatna a korából, pár éve még kerékpározott, kertészkedett és főzőcskézett. Azt mondja, csak azt sajnálja, hogy a mozgása és a látása most már nem olyan, mint régen.

 

A beszélgetés során az is kiderült, hogy az ünnepelt szereti a szép napos időt, a kertet, a virágokat, a zöldségeket, a gyümölcsöket, valamint a finom leveseket, de húst egyáltalán nem eszik. A legjobban azonban népes családját szereti. Rózsika néninek 16 unokája és 16 dédunokája van. A legkisebb dédunoka nemrég született meg Kanadában.

Rózsika néni mögött dolgos évek állnak, sokan ismerhetik például a piacról ahol többek között tojást árult. Az ünnepelt azt tanácsolja a mai fiataloknak, hogy legyenek aktívak, dolgozzanak sokat, például kapáljanak, vagy legalább sétáljanak, ha ilyen szép kort szeretnének megélni. Rózsika néni, ha úgy adódott akár Zsanáig is elsétált.

A születésnap legmeghatóbb pillanatai ITT tekinthetők meg!

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos