(►) Az ország legjobbja lett a Felsővárosi-iskola
Közélet

(►) Az ország legjobbja lett a Felsővárosi-iskola

Cukros üdítők helyett igyunk minél több tiszta vizet! Többek között ilyen és ehhez hasonló hasznos tanácsokkal gazdagodtak a Felsővárosi-iskola diákjai és pedagógusai a közelmúltban. Az intézmény egy országos kezdeményezéshez csatlakozott, nem is akármilyen eredménnyel.

A Víz Világnapjához kapcsolódva rendezte meg pár hete a Happy Hét elnevezésű programsorozatot az intézmény. Az egészhetes esemény során megannyi vicces, ám játszva tanító feladatban kellett helyt állniuk a halasi résztvevőknek. A sokakat megmozgató benti és szabadtéri játékok során a diákok sok hasznos információt elsajátítottak a mindennapi vízfogyasztás fontosságáról. Egy oktatóprogramból persze nem hiányozhattak a kísérletek sem. Kicsik és nagyok közösen dolgoztak a közös cél érdekében.

Az ország legjobbjaként a halasi fiatalok egy budapesti kirándulást nyertek, ahol minden osztályt két-két iskolás képviselt. A fővárosi kaland során is minden az egészséges életmódról, a zöldségek-gyümölcsök fogyasztásának fontosságáról és a mozgás előnyeiről szólt. Végül a Felsővárosi-iskola minden tagja megkapta a győzteseknek járó ajándékcsomagot.

A fiatalok azt mondják, már most nagyon várják, jövő tavasszal vajon milyen érdekes feladatok várnak rájuk az akkori Happy Héten.

Szöveg: Szőri Attila