Hősökre emlékezett a Jobbik
Közélet

Hősökre emlékezett a Jobbik

A Jobbik Kiskunhalasi Ifjúsági Tagozata és Alapszervezete közösen rótta le tiszteletét a hősök előtt május utolsó vasárnapján. Patocskai Tamás, önkormányzati képviselő és Farkas Gergely, országgyűlési képviselő beszélt a már elhunyt és a még köztük élő hősökről.

- Fontos, hogy példákat állítsunk a mai fiatalok elé, megmutassuk nekik, hogy van mire büszkének lennünk, mert rengeteg magyar ember áldozta életét azért, hogy ez az ország ma is létezzen. Elődeink életüket adták a magyar nemzetért, amiért tisztelettel kell adóznunk előttük! – mondta a jobbikos honatya.
 
1925. május elsején a honvédelmi miniszter „hősök emlékünnepe” elnevezéssel nemzeti ünneppé nyilvánította május utolsó vasárnapját. Történelmünk során akadt oly’ politikai hatalom, mely nem tűrte a megemlékezést, így 1946-ban betiltották azt.
jobbikos
A következő megemlékezésre 1989-ig kellett várni, de hivatalosan 2001-től nemzeti ünnep újra és most már nem csak a XX. század háborúi során elhunyt katonáinkra emlékezünk, hanem a magyarság történelme során elesett összes hősünkre. Ezek az emberek hazaszeretetről, bátorságról tettek tanúbizonyságot, áldozatvállalásuk minden magyar számára példát kell hogy mutasson! Dicsőség a Hősöknek! Példátok mindörökké élni fog szívünkben
 
Szöveg-fotó: Jobbik Kiskunhalasi Ifjúsági Tagozat