Túl a vizsgákon
Közélet

Túl a vizsgákon

Eredményesen zárultak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium megújult szakképzési kínálatának első vizsgái- kaptuk a tájékoztatást az intézménytől.

 
A Tekó két évvel ezelőtt új alapokra helyezte az érettségi utáni szakképzéseit. Az új struktúrával feltöltött CAD-CAM informatikus, valamint vállalkozási- és bérügyintéző képzések mellett ekkor indult el a logisztikai ügyintéző képzés is.
tekvizs1
Az elmúlt hetekben mindhárom szakmacsoport végzősei számot adtak tudásukról, ráadásul szép eredményekkel. A vizsgára bocsátott 78 tanuló mindegyike megszerezte az emelt szintű OKJ-s szakképesítést, többen pedig már konkrét állásajánlat birtokában ünnepelhették a bizonyítvány kézhez vételét. Az elmelétei és gyakorlati tudással egyaránt felvértezett diákok hasznos tagjai lehetnek a munkaerőpiacnak, de a felsőoktatásban való folytatáshoz is megkapták a szükséges alapokat.
tekvizs2
Látva a munkaerőpiac igényeit, a II. Rákóczi a 2015/16-os tanévre is meghirdeti érettségi utáni szakképzéseit, melyekre július 1-től lehet beiratkozni az iskola titkárságán.