Százszorszép mesevilág
Közélet

Százszorszép mesevilág

Manók, koboldok, tündérek, jól ismert mesefigurák fogadják mától a főtéri járókelőket. A Tévé Maci természetesen ezúttal is elengedhetetlen szereplő Hambalkó Magdolna kiállításán. Korok, mesék tündérvilága – ez a címe Hambalkó Magdolna legújabb tárlatának a megújult Bethlen téren.

 
Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a közönséget, kiemelve a kiállításnak otthont adó Városmarketing Iroda kulcsfontosságú szerepét, mely a helyi értékeket hivatott bemutatni. Cél továbbá a város vonzóbbá tétele. Árendás Rozália pedagógus is köszöntőt mondott. Ő Magdi egyik barátnője, így beszéde igazán személyes lett.
- Szeretjük magunk körül a szépet. Játékos lelkületűek vagyunk. Kedveljük a meséket – fogalmazott. - Magdi pontos, precíz, igényes önmagával és környezetével szemben. Jó ember hatalmas lélekkel és szerény.
Bozókiné Tóth-Baranyi Andrea ruhaipari mérnökként szakmai szemmel ajánlotta a közönségfigyelmébe a különleges kiállítást. Az alkotót és munkáit kreativitás jellemzi. - Türelem, megszállottság, kézügyesség, fantázia Magdi munkáinak az alapja. Babáknak nevezik a munkáit, de játékbabák helyett művészmunkák. Minden részletükben precízen kidolgozottak. Most már azt sem tartjuk titokban, hogy mi mindent rejt a „Korok, mesék tündérvilága”. Hambalkó Magdolna vezet el minket kiállítására.

- Van egy életnagyságú Éder apó, őt nem látták még Halason. Baján, a Művészetek gödrében volt kiállítva. Most az ajtóhoz lett kiültetve, lehet vele fotózkodni. Megújult a Tévé Maci. Ez most olyan, mint az eredeti, teljesen. Az Erdei manók és koboldok a Nincsis utcában szintén újak. Itt van Piroska és a vega farkas. Érkeztek virágtündérek,erdei manók. Hófehérke és a hét törpe egy varázstükörben. Szerintem a legütősebb a „Tündéri otthon”. Van benne pici réz teáskanna, kis kályha, baldachinos ágy. A többi azonban legyen meglepetés a látogatóknak!
A tárlat egy hónapig látogatható. Utána a Városmarketing Iroda halasi termékekkel, ismeretterjesztő anyagokkal várja a vendégeket a turisták örömére. - Irodaavató és baráti találkozó ez az ünnepi alkalom. Remélem, egy élménnyel lesznek gazdagabbak, akik eljöttek – mondta Nagy-Apáti Ivett, a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetője. A megnyitón közreműködött Molnár Eszter, Korponai Zsolt és a Szent József Katolikus Általános Iskola kórusa. Az ünnepélyes megnyitó képeit itt böngészheti végig.
Pál László
Fotók: Anda Péter