(►) Madarak laknak az oviban
Közélet

(►) Madarak laknak az oviban

Rigók és harkályok – összebarátkoztak a gyerekek az Bajza utcai óvoda udvarában otthonra lelet madarakkal. A kicsik naponta cserélik az itatókban a vizet, a madarak pedig a hálából a szemük előtt nevelik fiókáikat, élik mindennapjaikat.

A Bajza utcai óvoda a Bóbita óvodával együtt a közelmúltban kapta meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől a Madárbarát óvoda címet, így ismerték el a madarak irányában tett törekvéseiket. A madárbarát címet hirdető táblát a napokban tartott környezeti napon avatták fel.

Mint Csapi Antalné tagóvoda vezetőtől megtudtuk az intézmény arra törekszik, hogy a kicsik óvják a környezetet, az élővilágot és az óvoda udvarába látogató madarak otthonra találjanak az intézményben.

Beszélő papagáj és egyéb házi kedvencek is bemutatkoztak a Bajza utcai óvoda környezeti napján, de a gyerekek ismerkedtek azokkal az élőlényekkel is, amik az intézmény udvarán laknak. A kicsik körében igen népszerű volt a csigák tanulmányozása, de az óvoda új forgatható, interaktív információs tábláit is tesztelték a gyerekek. A játékos formában hasznos információkat tanító táblákat szülői segítséggel valósították meg. - Örömmel figyelem az óvodában folyó munkát, fontosnak tartom ezt a szellemiséget, így szívesen segítettem – mondta a táblákat szponzoráló apuka, Döme Gábor.

Szöveg-fotó: Fehér Erika