Jelenünk a jövőnk! – programok sokaságával
Közélet

Jelenünk a jövőnk! – programok sokaságával

Még csak most jön a vakáció, de már lehet tudni, hogy mozgalmasan, sok színes programmal indul a következő tanév a Kiskunhalasi Általános Iskolában, így a gyerekek bizonyára nem fognak bánkódni, amikor véget ér a nyári szünet. Az intézmény csaknem 12 millió forintot nyert az innovatív iskolák fejlesztése című TÁMOP pályázaton. A cél az esélyegyenlőség és a fenntartható fejlődés biztosítása – hangzott el a projektnyitó rendezvényen.

A gyerekek a program befejezéséig, vagyis október végéig 24 féle programon vehetnek részt. Nyolc helyre szerveztek múzeumi látogatásokkal egybekötött kirándulásokat. 20 diák megy például a Duna kanyarhoz, míg mások a Tisza-tavi öko centrumba, a vasúttörténeti parkba, illetve a mentő és az orvostörténeti múzeumba mennek, de lesz kerékpáros és gyalogtúra is.

A program keretében indítanak informatika szakkört és elsősegélynyújtás tanfolyamot is. Mindezek a programok a tanórákon kívül valósulnak meg, de kapcsolódva a tananyagokhoz.

A megnyitón hangsúlyozták, hogy mindez hatalmas lehetőség a gyerekeknek. A pedagógusok szakmai fejlődését pedig a program biztosította szakképzések segítik. A program a sajátos nevelési igényű, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását segíti elő a pedagógiai módszerek megújulásával.
 
Szöveg-fotó: Fehér Erika