Barátságtúra Szabadkára
Közélet

Barátságtúra Szabadkára

Az első alkalommal húszan voltak, tavaly viszont már közel kétszázan vettek részt a Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúrán. A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. már hetekkel ezelőtt megkezdte az előkészületeket az idei, sorrendben ötödik alkalomra. A szerda délelőtti sajtótájékoztatón kiderült, hogy a halasi kezdeményezés országosan is példaértékűnek számít, augusztus 29-én pedig Fülöp Róbert is elkerekezik majd Szabadkára.

 
 
 
 
Király Gábor volt az egyik életrehívója a Kiskunhalas-Szabadka kerékpártúrának évekkel ezelőtt. Akkoriban húsz bátor jelentkező volt, aki megtette a több mint száz kilométeres utat. Tavaly viszont már közel kétszázan pattantak nyeregbe és teljesítették a távot. Idén is hasonló részvételre számítanak a szervezők, ezúttal augusztus 29-én, reggel hét órakor indul a menet a vajdasági városba.
A szerda délelőtti sajtótájékoztatón Fülöp Róbert polgármester, aki maga is több alkalommal részt vett a barátságtúrán, úgy fogalmazott: minden ilyen alkalom újabb hidakat épít a két település között. Fontosak ezek a túrák, ugyanis Kiskunhalas és Szabadka között előrehaladott tárgyalások folynak a testvérvárosi szerződés aláírásának érdekében. A polgármester arról is beszélt, hogy a kistérség településeinek vezetői elhivatottak a kerékpárutak építésére, amelyek még biztonságosabbá tenné a biciklis közlekedést.
Király Gábor, a túra szervezője kiemelte, hogy már előzetesen harmincan jelezték, részt vesznek a túrán. Ehhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet ezen az oldalon lehet megtenni. Elhangzott az is, hogy önkéntes segítőket is várnak, akik a szervezők munkájából vehetik ki a részüket. Király Gábor azt is elmondta hogy Becsey Zsolt államtitkár több fórumon is kiemelte a Kiskunhalas-Szabadka túrát. Ő is ott lesz majd a vajdasági városba és több magas rangú szerb vendéget is várnak. A hazaérkezést követően a városháza és a minisztérium jóvoltából két kerékpárt sorsolnak majd ki a résztvevők között. További részletek a szerda esti híradóban.
Jáger Levente
{phocagallery view=category|categoryid=1392|limitstart=0|limitcount=0}