Plusz 50 gyerek ehet
Közélet

Plusz 50 gyerek ehet

Noha már egy hete, a vakáció első napján megkezdődött Halason a nyári gyermekétkeztetés még továbbra is fogadnak jelentkezőket. Az eredetileg tervezett 471 főnél mintegy 40-50 fővel több halasi fiatal számára tudnak ebédet biztosítani, mivel a vártnál kedvezőbb volt a konyha árajánlata – kaptuk a tájékoztatást Simon Istvántól a városháza szociálpolitikai csoportvezetőjétől.

 

 

 


Halason jelenleg 244 család érintett a nyári gyermekétkeztetésben. A programot úgy megszervezték, hogy egy adag se menjen veszendőbe. Az, aki bekerül a programba, a Petőfi utcai Tiszti Klubban veheti át az ebédet, hétköznaponként délelőtt 11-től délután 14 óráig. Ha kettőkor még marad étel, gyorsan értesítik a pótlistán szereplőket, akik 3 óráig elvihetik az ebédet.

A Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgálatnál – a Szilády gimnázium mögött - kell jelentkeznie annak, aki még szeretne bekerülni a nyári gyermekétkeztetésbe. Feltétel a 18 év alatti életkor és az érvényes rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény.

A város 11 millió forint állami segítséget kap a programra. A nyári ebéd adminisztrációs feladataira két közalkalmazottat tudnak foglalkoztatni és a konyha is bővítette a létszámot a megnövekedett feladatok miatt. Ha nem lenne ez a lehetőség, valószínűleg sok halasi gyerek nem jutna minden nap főtt ételhez a nyári szünetben.

Fehér Erika