Ki lesz a tanácsadó?
Közélet

Ki lesz a tanácsadó?

A tervek szerint július 1-től önkormányzati tanácsadó segíti majd a halasi polgármester munkáját. A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján lehet létrehozni a munkakört. A tisztség a polgármester megbízatásának idejére szól, és a polgármester gyakorolja a munkáltatói jogokat, a hivatal szervezeti rendszerében is közvetlenül a városvezető irányítása alá fog tartozni.


A  csütörtöki testületi ülésre készülve már nyilvános az előterjesztés, ám nevet még nem tartalmaz. A tanácsadó személyéről jelentek meg nem hivatalos információk, de valószínűleg csak csütörtökön tudja meg a nyilvánosság, hogy kit javasolnak erre a feladatra.

A tanácsadó a polgármester napi munkáját segíti majd. Például szervezi a polgármester programjait, protokoll feladatokat lát el, kapcsolatot tart cégekkel, szervezetekkel, pályázatokat figyel és városstratégiai kérdésekben a polgármesteri döntés előkészítését segíti. Csütörtökön délután már valószínűleg nevet is tudunk írni...Élő közvetítés 13:10 órától a Halas Televízióban.