Hamarabb érkezik a támogatás
Közélet

Hamarabb érkezik a támogatás

A megszokottnál korábban érkezik majd a postás, hogy legyen idő bevásárolni az iskolakezdésre. Ez a térség lakói számára is segítheti a felkészülést a tanévkezdésre, hiszen rohan a vakáció és pár hét múlva ismét iskolapadba ülnek a gyerekek.

 
 
 
 
A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel előrébb hozzák az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások kifizetését - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az MTI híradása szerint: Novák Katalin a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-ig mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla.
 
Az államtitkár hozzátette: a kifizetések előrehozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni. A következő kifizetés időpontja viszont már a normál menetrend szerint, októberben lesz. Mint mondta, ez önmagában nem oldja meg a tanévkezdés minden problémáját és nehézségét, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a családok anyagi terheinek csökkentését célozza a kormány több intézkedése is.
 
Ezek közé sorolta az általános iskola első három évfolyamán tanulók számára ingyenesen járó tankönyveket, vagy a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését szeptembertől. A különböző intézkedések egy kétgyermekes családnál az étkeztetés esetében nagyjából havi 15 ezres, a tankönyvek esetében pedig tízezres nagyságrendű pénzügyi segítséget jelent - mondta az államtitkár.