Kristályszem
Közélet

Kristályszem

Újabb időszaki kiállítással várja a közönséget a Végh-kúria a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Csütörtökön este volt e kulturális színtéren a Kristályszem című rendezvény, melyen a József Attila Irodalmi Kör is bemutatkozott. Molnár Erzsébet, a szervezet egyik tagja alkotásait is elhozta, melyeket egy hónapon át tekinthetnek meg az érdeklődők.

 
 

A napfényes idő lehetőséget adott szabadtéri előadás szervezésére. A zenés irodalmi műsornak a Végh-kúria kertje adott otthont, míg az üveg- és porcelánfestészeti tárlatnak a belső kiállítótér.

- Üvegre, üvegtárgyra és üveglapra készültek a festmények. Úgy ragyognak, mint a kristály. E köré csoportosult minden és Hajdók Zsóka ötlete alapján innen a Kristályszem cím – tudtuk meg Molnár Erzsébettől.

Az alkotónak hobbija a versírás, több száz költeménye van. Szerzőként rendszeresen publikál a Nyírségi Gondolat kiadványaiban. Ha megragadja egy aforizma, akkor abból hamar vers születik – hangzott el a megnyitón.

- A vers és a festmény is egy-egy művészeti alkotás. Lehetőséget ad az érzelmi megnyilvánulás kifejezésére. Talán megnyugtató hatású is ez a művészeti tevékenység számomra, az embereknek pedig örömet szeretnék szerezni vele – fogalmazott Molnár Erzsébet.kristaly-2

A rendezvényen részt vettek a József Attila Irodalmi Kör tagjai, akik szintén bemutatták műveiket. Erzsike meglepetés produkciókkal is készült. Elénekelte Máté Péter dalát Azért vannak a jó barátok címmel. Az est végén pedig előadta A bohóc élete című alkotását.

- Sok elhagyott ember, színész, művész tengődik a világban. Lehetnek hátrányos helyzetű bohócok is, akiknek ez rosszul esik, mert még sok hasznosat tudnának adni az embereknek. Erről szól ez a vers – mondta Erzsike.

kristaly-3A kiállító költő köszönetet mondott családjának és mindenkinek, aki segítette a rendezvény létrejöttét.

- Ez a délután csapatmunka, összefogás eredménye – mutatott rá Sári Katalin, a József Attila Irodalmi Kör vezetője. Ő vállalta a rendezvényen a háziasszony szerepét felkonferálva a műsorszámokat.

Kép-szöveg: Pál László