Jobbik-közlemény menekültügyben
Közélet

Jobbik-közlemény menekültügyben

A Magyar Közlöny csütörtöki számából derült ki, hogy a kormány menekültügyi őrzött befogadóközpontot hoz létre Kiskunhalason. A településen az utóbbi hónapokban már jelentősen megszaporodott a migránsok száma, akiket ráadásul a kormány elképzelései szerint közvetlenül a város szélére, lakott terület közelébe helyeznének. A helyiek félnek és joggal kérik számon a kormányon, hogy miért a város határánál nyitnak újabb menekültügyi intézményt- olvasható többek között a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében, amelynek folytatása az alábbiakban olvasható. (A fotó illusztráció)

 
Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet szöges ellentétben áll a miniszterelnök korábbi nyilatkozatával, miszerint be kell zárni a menekülttáborokat. Jól láthatóan a Fidesz legújabb taktikája a migránskrízis leplezésére, hogy az orwelli újbeszélhez hasonlóan új kifejezésekkel illeti a menekülttáborokat. Ennek jegyében hozzák létre Budapest kellős közepén a „tranzitterületeket”, valamint Kiskunhalason a „menekültügyi őrzött befogadó központot”.
 
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a migránsok lakott területen és annak közelében való elhelyezését, tartsa be azt a kormányrendeletet, ami Szerbiát biztonságos országgá nyilvánította, a migrációs krízis elcsendesedéséig függessze fel a Dublin III. egyezmény alkalmazását, és azonnal fordítsa vissza a gazdasági bevándorlókat a határon.
 
Kíváncsian várjuk Bányai Gábornak, a város fideszes országgyűlési képviselőjének a reakcióját is. A képviselő úr ugyanis a választási kampányban a település érdekeinek a hathatós képviseletét vállalta, a menekülttábor létesítése viszont egyáltalán nem a Kiskunhalason élő emberek érdeke. Várjuk tehát a projekttől való elhatárolódását, valamint azt, hogy menekülttábor helyett inkább munkahelyekért és a város gazdasági életének fellendítéséért lobbizzon a kormánynál.
 
Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik kiskunhalasi választókerületi elnöke
Patocskai Tamás, a Jobbik kiskunhalasi önkormányzati képviselője