Hamarosan osztják a tankönyveket
Közélet

Hamarosan osztják a tankönyveket

Rohamosan közeledik a vakáció vége, a diákok egy része szomorúan számolja a hátralévő napokat. A fiatalok nemsokára kézbe vehetik a könyveket, munkafüzeteket is.

A halasi tankerület iskoláiba már megérkeztek a tankönyvek és a jövő héten megkezdik a kiosztásukat – tudtuk meg Vágó Ferencnétől a halasi tankerület vezetőjétől.

Változás, hogy idén az iskolákban a pedagógusok állítják össze a könyvcsomagokat – ezt már Királyné Bálint Karolina a Fazekas-iskola tankönyvfelelőse mondja, miközben kollégáival a csomagok összeválogatásán dolgozik.

tkönyv

A fizetés módja is változott a tavalyi évhez képest. Most nem előre kellett fizetni, hanem majd utólag kell rendezni a csekket. Az általános iskolai könyvcsomagok átlagára 12 ezer forint körül alakul, de akik megfelelnek a feltételeknek, pl. a tartósan betegek, nagycsaládosok ingyen kapják meg a csomagokat. Ingyen jutnak tankönyvekhez az általános iskola első három évfolyamának tanulói is.

Az iskolák internetes oldalaikon és az intézmények bejáratainál teszik közzé a tankönyvátvételi tudnivalókat – csakúgy, mint az évnyitókkal kapcsolatosakat.

Szöveg-fotó: Fehér Erika