Szikra pattintotta buli
Közélet

Szikra pattintotta buli

Bállal ünnepelt Pirtó. Nótaszó, diáktánc, humor és muzsika várta a közönséget a Művelődési Házban és a téren. Sztárvendégként Szikra László, a Rádiókabaré humoristája ontotta a poénokat a Vöröskereszt helyi szervezetének rendezvényén.

 
 
A megjelenteket Kiss Tünde képviselő köszöntötte. Beszédében ünnepi gondolatait osztotta meg a közönséggel. A műsorban fellépett Égetőné Ilona és Eke Pál. Mindketten nótáztak, ahogy a korábbi években is tették. Ilonka az Ott, ahol zúg az a négy folyó című dalt énekelte egyedül, zenei kíséret nélkül. Utána közösen adták elő a Hajmási Péter, Hajmási Pált. Később a Befogom a lovam zöldre festett kiskocsimba magyar nótát és egy csárdást Halljátok, cigányok címmel. Szintetizátoron Krammer Róbert játszott. A folytatásban pirtói iskolások, Szabadiné Eke Beáta tanítványai táncoltak. Produkciójuk olyan sikert aratott, hogy a közönség ráadást követelt tapsával.  
 
Szikra László testnevelő tanárból lett humorista. Most már főállásban szórakoztat, a Rádiókabaréból és a Showder Klubból egyaránt ismerhetjük.
- Amikor legutóbb erre jártam, akkor még pedagógusként is dolgoztam. Hála Istennek, sok a munka. Ceremóniamesterkedem lakodalmakban. Műsorvezetést is vállalok falunapokon, fesztiválokon. Vannak állandó helyek, ahová előszeretettel hívnak vissza, mint ugye, ide is. A stand up comedy is ott van humoristaként. Mindent humorral fűszerezek. Most már céges csapatépítő tréningeket is szoktam csinálni. Ez tényleg annyira maximálisan leköti az időmet, hogy csak ezzel foglalkozom.

Az éjszaka folyamán énekelt még Luigi, aki rendszeres fellépő a Nóta TV műsoraiban. A bulizóknak Deli Zsolt és Deli Roland szolgáltatta a talpalávalót. A bált a pirtói Vöröskereszt valósította meg támogatók segítségével. A sztárvendéget már régóta ismeri a szervező Kiskunhalasról.

- Körülbelül öt éve találkoztunk Lacival. A sérült gyerekek javára szervezett jótékonysági estre hívtuk meg a Tiszti Klubba, majd a Szilády Áron Református Gimnázium étkezőjébe egy bálra, mely rendezvény bevételét a Benjámin Lakóotthon javára ajánlottuk fel – idézi fel korábbi találkozásaikat Ekéné Misándi Klára szervező. – A kedd esti bál is jól sikerült, minden óriási volt. Nagyon köszönjük a sok támogatást, mert csak így tudtuk megvalósítani – fűzte hozzá.
További részletek az eseményről a Halasi Tükör augusztus 26-i számában olvashatóak.
Kép-szöveg: Pál László