Szabadka ötödször, bicajjal
Közélet

Szabadka ötödször, bicajjal

Újabb rekordot döntött a részvevői létszám a Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúrán. Idén több mint 330-an pattantak nyeregbe, hogy elkerekezzenek a szomszédos városba.

 
 
 
Mindez azt jelenti, hogy a Halasi Média és Kultúra Kft. üzenete eljutott Pestre, Kecskemétre, Kiskunfélegyházára és Szegedre is, az ottani kerékpárosok egyre nagyobb számban jelennek meg a kerékpártúrán. A túra szombaton reggel hét órakor startolt el a halasi Közösségek Házától, a kerekezők között ott volt Fülöp Róbert polgármester is.
 
Tompán Véh László polgármester fogadta a népes társaságot, frissítővel, gyümölccsel vendégelte meg a vándorokat. Alig két óra múlva már a szabadkai polgármesteri hivatal nagytermében köszöntötte a túrázókat a  vajdasági település vezetése.
A csapat egy része kilátogatott Palicsra is, míg a többiek Szabadka látnivalóival ismerkedtek. A visszaúton délután kellemes meglepetés várta a résztvevőket, a kisszállásiak zenés műsorral, zsíros kenyérrel és frissítő italokkal készültek a településre látogató vendégek fogadására. A túra végállomása a Semmelweis tér volt ahol a 120 kilométer után ismét megpihenhettek a vándorok. Részletes összefoglaló a hétfői Híradóban, valamint csütörtökön a Zöld Percek Magazinban. A túráról még több kép itt.
Bakos László
Fotók: Anda Péter